PI2HGL wisselt van antenne

De repeatercrew van PI2HGL meldt dat op zaterdagmorgen 30 april 2016 gewerkt is aan PI2HGL. Dé groen-gele Haagse repeater op 430.3500 MHz!

Dit naar aanleiding van een aanhoudende kraakstoring op het relais.

Antennewissel

Nu het weer werkzaamheden op het dak toelaat, heeft de repatercrew de bestaande antenne (Comet GP-95) vervangen door een vrijwel nieuwe professionele UHF Procom (CXL-70-3c/l) met 5 dBi / 3dBd aan gain. Dit is de 7e antenne die gebruikt wordt voor de repeater. De crew hoopt dat met de overgang naar de professionele Procom deze lang zijn diensten kan bewijzen.

De oude antenne van 2HGL

Zoals de bovenstaande foto laat zien zit het binnenwerk van de Comet GP-95 los, de vermoedelijke oorzaak van de kraakstoring (Foto: PA1F).

Het uitzicht vanaf de repeaterlocatie (Foto: PE1NVA)

De nieuwe Procom antenne van PI2HGL (Foto: PE9M)

zijaanzicht van de nieuwe antenne. (Foto: PE9M)

De eerste resultaten

De eerste resultaten zijn goed. Geen kraakstoring en een vergelijkbaar bereik. Aldus “keurmeester” Quirijn, PA3FTT, die zaterdagmorgen op weg was naar de Jutberg en de Haagse achterblijvers nog ter hoogte van de Galecopperbrug in Utrecht iedereen de hartelijke groeten deed.

Bedankt voor de test Quirijn!

Geen roger-piep

Ook is de roger-piep van de repeater uitgeschakeld om het terugkerende geknijp met piep te voorkomen. De crew hoopt dat het voor de gebruikers en de vele luisteraars een rustiger beeld geeft.

73’s, de repeatercrew van PI2HGL

PA3FRH, PE9M, PE1NVA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *