DMR-repeater PI1DHG overgeschakeld naar BM-2041 Master

Op zondag 24 juli is de Haagse DMR-repeater PI1DHG via HAMNET gekoppeld met de BM 2041-Master van het BrandMeister-netwerk. Tot dat moment was de repeater nog via het reguliere Internet met de oude BM 2042-Master verbonden. Waarschijnlijk als gevolg van te hoge latency-waarden en andere factoren die in gehele IP-pad er voor zorgden dat teveel data-packages corrupt raakten, gingen regelmatig stukjes van de uitzendingen verloren. De nu gerealiseerde ‘omschakeling’ moet er voor zorgen dat de kans op verstoringen van het datatransport significant lager is en aldus de uitzendingen van en naar PI1DHG weer feilloos worden doorgegeven.

Op maandag 25 juli is de nieuwe koppeling uitgebreid getest om te kijken of de uitzendingen nu wel correct plaatsvinden. De testresultaten zijn veelbelovend dus wij zijn blij dit hier te kunnen melden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd PI1DHG te bezoeken voor een test, experiment en/of leuk QSO ! PI1DHG is, vanwege het grote bereik, voor de regio niet alleen een mooi toegangspunt tot het wereldwijde BrandMeister-netwerk, óók is de repeater via Talkgroup 9 (tijdslot 2) geweldig goed als lokale ‘praatpaal’ te gebruiken, de TG9-gesprekken worden namelijk alleen lokaal uitgezonden en gaan dus niet het netwerk op.

Wil je meer informatie over PI1DHG óf over een van de andere repeaters, klik dan hier. Wil je weten hoe je de stichting financieel kunt ondersteunen, klik dan hier.

Veel experimenteerplezier !